قارچها در فرهنگ ژاپن
قارچ ها به طور سنتی بخشی از فصل پاییز هستند، اما امروزه مصرف کنندگان می توانند از انواع مختلف پرورشی در طول سال لذت ببرند. در زیر تاریخچه آشپزی قارچ در ژاپن را به همراه انواع محبوب موجود در سوپرمارکت های ژاپنی معرفی می کنیم.
یک منبع غذایی باستانی
قارچ ها برای مدت طولانی یکی از مواد اصلی پاییز در ژاپن بوده اند. قارچهای سرامیکی حفاریشده از مکانهای باستانی جومون نشان میدهند که از ۴۰۰۰ سال پیش به طور منظم مصرف میشدهاند. آنها به دلیل طعم و عطر و همچنین خواص تغذیه ای آنها که شامل غلظت بالایی از فیبر، ویتامین های B و D2 و مواد معدنی است، ارزشمند هستند. اخیراً مشخص شده است که قارچ ها برای سلامت سیستم ایمنی مفید هستند و به کاهش اثرات بیماری های سبک زندگی کمک می کنند.
تصور می شود که کلمه قارچ در ژاپنی، kinoko، قارچ های گوشتی به رشد در اطراف درختان (ki)، به ویژه کنده های پوسیده و تنه های قدیمی گرفته شده است. آب و هوای مرطوب ژاپن از بیش از 5000 گونه قارچ پشتیبانی می کند که تنها تعداد انگشت شماری از آنها، یعنی حدود 100 گونه، خوراکی هستند. انواع تازه و خشک شده در انواع مختلفی از غذاها وجود دارد.
از غذای فصلی تا غذای روزانه
در گذشته، بیشتر انواع قارچ فقط در پاییز موجود بود و باید با دست جمع آوری می شد. حدود 300 سال پیش، سوابق نشان میدهد که کشاورزان ژاپنی با استفاده از کندههای کوچک که مخصوصاً با هاگهای قارچ تهیه شده بودند، شروع به کشت شیتاکه کردند. یک نسخه بهبود یافته از این روش کشت تخته چوب هنوز هم امروزه استفاده می شود. توسعه روشهای جدید کشاورزی مانند اتاقهای رشد با محیطهای کنترلشده دقیق و استفاده از خاک اره تصفیهشده با مواد مغذی خاص بهعنوان محیط رشد، این امکان را برای مصرفکنندگان فراهم کرده است که در هر زمان از سال از قارچهای ارزانقیمت و تازه چیده شده لذت ببرند. حدود 20 نوع تجاری در سوپرمارکت ها و سایر فروشگاه ها فروخته می شود، از جمله انواع محبوب مانند nameko، enokitake، و shimeji.
ماتسوتاکه
ماتسوتاکه یکی از انواع مورد علاقه است این قارچ معطر در سراسر جهان یافت می شود و معمولاً در کف جنگلی نزدیک گونه های کاج و صنوبر رشد می کند. نمونه های بزرگ می توانند قیمت های بالایی داشته باشند. با این حال، تغییرات محیطی به طور جدی بر جمعیت ماتسوتاکه در سراسر جهان تأثیر گذاشته است. در سال 2020، اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، این قارچ را در فهرست قرمز گونه های در معرض انقراض قرار داد.
یک دوبین-موشی با چیدمان زیبا متشکل از ماتسوتاکه، میگو و آجیل جینکو بخارپز شده در داشی، همراه با مقداری سوداچی معطر.
شیتاکه
این قارچ چندمنظوره از دیرباز جزء اصلی آشپزی ژاپنی بوده و محبوب ترین نوع آن باقی مانده است. دارای کلاهک قهوه ای پهن و ساقه سفید است. بافت گوشتی و طعم غنی از اومامی آن را برای طیف وسیعی از غذاها از جمله سوپ ها و سوپ ها مناسب می کند. انواع تازه و خشک شده به طور گسترده ای در دسترس هستند، که دومی کمک می کند تا طعم خوش طعمی را به آبگوشت ها بدهد. شیتاکه سرشار از ویتامین D است که به جذب کلسیم در بدن کمک می کند.
ردبازار را دنبال کنید
شماره تماس : 09390174884
آیدی تلگرام : @Redbazar
آدرس کانال تلگرام: @Redbaazar
آدرس سایت : www.Redbazar.ir