طریقه پرورش و نگهداری رامبوتان
رامبوتان ها چیست؟
رامبوتان (Nephelium lappaceum) نوعی میوه است که بسیار شبیه به لیچی با طعمی شیرین است. این میوه سرشار از آهن، ویتامین C، مس و آنتی اکسیدان است و در حالی که ممکن است به ندرت در جنگل یافت شود، در مالزی، تایلند، برمه، و سریلانکا به هند و همچنین شرق از طریق ویتنام بسیار ارزشمند است. ، فیلیپین و اندونزی. نام rambutan از کلمه مالایی rambut گرفته شده است که به معنای "مودار" است - توصیف مناسبی برای این میوه است.
درختان میوه رامبوتان میوه هایی می دهند که در واقع ظاهری کرک دار هستند. میوه یا توت بیضی شکل با یک دانه است. پوست بیرونی مایل به قرمز یا گاهی نارنجی یا زرد و پوشیده از خارهای شکل پذیر و گوشتی است. گوشت داخلی آن سفید تا صورتی کم رنگ با طعمی شبیه به انگور است. دانه را می توان پخت و خورد یا کل میوه، دانه و همه مصرف کرد.
درختان میوه رامبوتان نر(ناقص یا نرک)، ماده یا هرمافرودیت (نر و ماده روی یک پایه) هستند. آنها همیشه سبز هستند که ارتفاع آنها بین 50 تا 80 فوت (15 تا 24 متر) و دارای تاج گسترده و متراکم است. شاخ و برگ متناوب به طول 2 تا 12 اینچ (5-31 سانتی متر) با راش های قرمز مودار در جوانی و یک تا چهار جفت برگچه است. این برگهای بیضوی تا مستطیلی کمی چرمی، زرد/سبز تا سبز تیره و در سطح مات با رگبرگهای زرد یا سبز متمایل به آبی هستند.
کجا می توان رامبوتان ها را پرورش داد؟
می توانید درختان رامبوتان را در مناطق گرمسیری تا نیمه گرمسیری پرورش دهید. آنها در دمای 71 تا 86 درجه فارنهایت (21 تا 30 درجه سانتیگراد) رشد می کنند و حتی چند روز دمای کمتر از 50 درجه فارنهایت (10 درجه سانتیگراد) این عاشقان گرما را میتوانید پرورش دهید. بنابراین، درختان رامبوتان بهتر است در مناطق گرم مانند فلوریدا یا مناطقی از کالیفرنیا رشد کنند. البته، اگر گلخانه یا اتاق آفتاب دارید، می توانید با پرورش درخت رامبوتان در گلدانهای مناسب، پرورش دهید.
نکات مهم در مورد رشد درخت رامبوتان:
حتی اگر در منطقه مناسب USDA برای رشد درخت رامبوتان زندگی می کنید، به خاطر داشته باشید که طبیعت مادر ناپایدار است و باید برای محافظت از درخت در برابر کاهش ناگهانی دما آماده باشید. همچنین درختان رامبوتان دوست دارند مرطوب بمانند. در واقع، دما و رطوبت مناسب کلید رشد یک رامبوتان است.
درختان رامبوتان را می توان از بذر یا نهال پرورش داد، که بدون شک باید هر دو را از یک منبع آنلاین تهیه کرد، مگر اینکه به میوه های تازه در منطقه خود دسترسی داشته باشید، در این صورت می توانید خودتان بذر را برداشت کنید. بذر باید خیلی تازه باشد، کمتر از یک هفته از درخت برداشت شده تا زنده بماند و تمام پالپ آن تمیز شود.
طریقه کاشت بذر رامبوتان:
رشد رامبوتان از بذر، بذر را در یک گلدان کوچک با سوراخ های زهکشی و پر از خاک ارگانیک اصلاح شده با ماسه و کمپوست ارگانیک بکارید. دانه را در خاک قرار دهید و به آرامی با خاک بپوشانید. بین 10 تا 21 روز طول می کشد تا بذر جوانه بزند
حدود دو سال طول می کشد تا درخت به اندازه کافی بزرگ شود تا بتوان در فضای باز پیوند زد. درخت حدود یک فوت (31 سانتی متر) بلند و هنوز شکننده خواهد بود، بنابراین بهتر است آن را مجدداً در زمین قرار دهید. درخت پیوند شده را باید در گلدانی سرامیکی نه پلاستیکی در خاکی که هر کدام یک قسمت از ماسه، ورمیکولیت و ذغال سنگ نارس است قرار داد تا زهکشی خوبی ایجاد شود.
طریقه نگهداری از درخت رامبوتان:
مراقبت بیشتر از درخت رامبوتان شامل تغذیه درخت شما خواهد بود. با غذایی حاوی 55 گرم پتاس، 115 گرم فسفات و 60 گرم اوره در شش ماهگی و دوباره در یک سالگی کود دهید. در دو سالگی با غذایی حاوی 165 گرم پتاس، 345 گرم فسفات و 180 گرم اوره کود دهید. در سال سوم هر شش ماه یکبار 275 گرم پتاس، 575 گرم فسفات و 300 گرم
رطوبت درخت را بین 75 تا 80 درصد در دمای حدود 80 درجه فارنهایت (26 درجه سانتیگراد) به مدت 13 ساعت در روز در آفتاب جزئی نگه دارید. اگر در منطقه ای با این آب و هوا زندگی می کنید و می خواهید درخت را به باغ منتقل کنید، بین درختان 4 فاصله بگذارید و خاک باید 2 تا 3 یارد (2-3 متر) عمق داشته باشد.
رامبوتان کمی زمان نیاز دارند تا به میوه برسند، اما ارزش تلاش را دارد. چهار تا پنج سال دیگر با میوهای منحصر به فرد و خوشمزه پاداش خواهید گرفت.
ردبازار را دنبال کنید
شماره تماس : 09390174884
آیدی تلگرام : @Redbazar
آدرس کانال تلگرام: @Redbaazar
آدرس سایت : www.Redbazar.ir