نهال پوست ماری آسیایی سالاک
- بذر آجیل ها
- بذر حبوبات
- بذر درختان زینتی
- بذر درختان میوه دار
- بذر سبزیجات
- بذر صیفی جات
- بذر میوه های کمیاب
- بذر چمن
- بذر کاکتوس
- بذر گل های رونده
- بذر گلهای زینتی
- بذر گلهای کمیاب
- بذر گیاهان دارویی
- بذر گیاهان گوشتخوار
- بوته گیاه گوشتخوار
- خاک و بستر کشت
- سبزیجات و صیفیجات گلدانی
- نهال درختان زینتی
- نهال درختان میوه دار
-
نهال میوه های کمیاب
- نهال آناناس
- نهال آووکادو
- نهال استار فروت
- نهال انبه
- نهال بلوبری
- نهال تمر
- نهال تمشک
- نهال توت فرنگی
- نهال جک فروت
- نهال دراگون فروت
- نهال دوریان
- نهال رامبوتان
- نهال ساپوت
- نهال سورسوپ
- نهال شوگر اپل
- نهال فلفل
- نهال قهوه
- نهال لونگان
- نهال لیچی
- نهال موز
- نهال پاپایا
- نهال پشن فروت
- نهال پوملو
- نهال چری مویا
- نهال کارنت
- نهال کاکائو
- نهال گواوا
- نهال گوجی بری
- کاستارد
- نهال گل زینتی
- نهال گیاهان آبزی
- گل های پیاز دار
سبد خرید شما خالی است !
سالاک (به انگلیسی: Salak (Salacca zalacca)) گونهای از درخت نخل است که در جاوه و سوماترا میروید. این گیاه در مناطق بالی، لومبوک، جزیره تیمور، مالزی، سولاوسی و در استان ملوک اندونزی به عنوان یک محصول غذایی کشت میشود.
درخت سالاک، پوستی همانند فلس و قهوهای رنگ شبیه پوست مار دارد و به همین دلیل مردم محلی آنجا آن را میوه مار یا میوه پوست مار نیز مینامند.
میوه سالاک شبیه انجیری بزرگ است و پوست آن سفت و خشک و مانند فلس میماند. میوه نرسیده سالاک ترش مزه است اما رسیده آن طعمی شیرین و مزه ای مانندآناناس دارد.
در اندونزی بیش از سی نوع میوه سالاک کشت میشود که بیشتر آنها مزهای گس و شیرین دارند. مشهورترین آنها سالاک پوندو ازاستان یوگیا کارتا در جزیره جاوا و از جزیره بالی است که هر دو نوع به دلیل عطر و طعمشان مورد علاقه مردم محلی و توریستها هستند. این میوه معمولاً تازه مصرف میشود و میتوان از آن ترشی نیز درست کرد. در بازارهای محلی تایلند این میوه را پوست کنده میفروشند و برای خوردن ابتدا آنرا در مخلوطی از شکر و نمک میزنند.
درخت میوه سالاک، درختی همیشه سبز، شبیه درخت خرما با حداکثر ارتفاع ۶ متر میباشد با سرعت رشد متوسط سایه دوست بوده و در سایه به رشد خود ادامه میدهد، باید توجه داشت درختان جوان سالک به نور مستقیم بسیار حساس میباشند. این درخت به عنوان گیاه تزیینی در گلدان نیز نگهداری میشود. برگهای خوار دار این درخت گاهی با دمبرگ به ۲ متر میرسد ولی ریشه درخت سالک به خاطر رطوبت همیشگی خاک، رشد سطحی داشته و به همین خاطر در برابر بادهای شدید بسیار آسیب پذیر میباشد.
خاک طیف گسترده ای از انواع خاک با زهکشی خوب با pH بین ۵–۷
دما در تمام طول سال این درخت احتیاج به دما بالا دارد.
رطوبت هوا در تمام طول سال این درخت احتیاج به رطوبت بالا دارد.
آبیاری در تمام طول سال این درخت احتیاج به آبیاری زیاد، منظم و مستمر دارد.
نور این درخت (به خصوص درختان جوان) حساس به نور مستقیم خورشید میباشد.
به طور کلی این درخت برای رشد و نمو احیاج به آب و هوای استوایی دارد. برای کاشت این درخت در تمامی فصول سال میتوان اقدام کرد.
برگ و ساقههای قدیمی درخت را در تمامی طول سال میتوان هرس کرد و تنها افت و بیماری درخت سرخرطومی میباشد.
گلهای این درخت که در فصل پاییز قابل مشاهده میباشد به رنگ قرمز بوده و توسط زنبورها، پروانهها و شاید باد گرده افشانی میشوند.
میوه این درخت که در پاییز فابل برداشت میباشد جز میوههای عجیب مناطق گرمسیری محسوب میشود و به صورت خوشه ای در پایینتنه درخت آویزان شده و دارای پوستی سخت به رنگ قهوه ای میباشد که بسیار شبیه به پوست مار میباشد به همین خاطر در زادگاهش به میوه ماری نیز مشهور میباشد. عمر مفید این میوه به صورت نارس یک هفته با درجه حرارت ۲۵ سانتی گراد است و مدت زمان انتظار برای برداشت میوه۳–۵ سال پس از کاشت درخت میباشد یا به عبارت دیگر درخت سالک معمولاً موقعی میوه میدهد که تنه آن به حدود ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر برسد. مغز میوه پس از برداشتن پوست سخت این میوه که به رنگ زرد کرم میباشد که دارای طعمی شیرین و مزه ای مانندآناناس میباشد. این میوه را به اشکال مختلف میتوان مصرف کرد (خام، تهیه مربا، آبگیری)
در صورت خرید اینترنتی ۱۰ دانه سالک به قیمت $ ۳٫۷۶ به فروش میرسد.
سالاک دارای پتاسیم و پکتین بالاست. همچنین میزان بالای بتا کاروتن این میوه زیاد است و در نتیجه برای سلامت چشم و تقویت بینایی نقش بسزایی دارد. سالاک دارای کلسیم، فلاونوئید و املاح معدنی مختلفی است که به تقویت دستگاه گوارش کمک میکند و در بهبود بیماریهایی چون اسهال مؤثر است. این میوه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C میباشد که سبب جوانی و شادابی پوست و مو میگردد.