- بذر آجیل ها
- بذر حبوبات
- بذر درختان زینتی
- بذر درختان میوه دار
- بذر سبزیجات
- بذر صیفی جات
- بذر میوه های کمیاب
- بذر چمن
- بذر کاکتوس
- بذر گل های رونده
- بذر گلهای زینتی
- بذر گلهای کمیاب
- بذر گیاهان دارویی
- بذر گیاهان گوشتخوار
- بوته گیاه گوشتخوار
- خاک و بستر کشت
- سبزیجات و صیفیجات گلدانی
- نهال درختان زینتی
- نهال درختان میوه دار
-
نهال میوه های کمیاب
- نهال آناناس
- نهال آووکادو
- نهال استار فروت
- نهال انبه
- نهال بلوبری
- نهال تمر
- نهال تمشک
- نهال توت فرنگی
- نهال جک فروت
- نهال دراگون فروت
- نهال دوریان
- نهال رامبوتان
- نهال ساپوت
- نهال سورسوپ
- نهال شوگر اپل
- نهال فلفل
- نهال قهوه
- نهال لونگان
- نهال لیچی
- نهال موز
- نهال پاپایا
- نهال پشن فروت
- نهال پوملو
- نهال چری مویا
- نهال کارنت
- نهال کاکائو
- نهال گواوا
- نهال گوجی بری
- کاستارد
- نهال گل زینتی
- نهال گیاهان آبزی
- گل های پیاز دار
سبد خرید شما خالی است !
بذر تمشک
تمشک دارای دو گونه تجاری، شامل تمشک قرمز و تمشک سیاه میباشد. بوتههای تمشک شاخههای خاردار دارند واین خارها زایدههای اپیدرمی بوده و در اصل کرکهای چوبی شده هستند. شاخههای تمشک با قلاب کردن خارها به سهولت میتوانند از قیمهای اطراف خود به طرف بالا رشد کنند.
تمشکها به هوای آفتابی و گرم با کمی رطوبت نیاز دارند بادهایی با سرعت کم راتحمل می کنند ولی قادر به مقاومت در مقابل سرمای شدید به مدت زیاد نیستند.
سرمای شدید (پائین تر از 15 درجه زیر صفر) قادر است تمام شاخه هایش را تا سطح زمین بخشکاند ولی قسمتهای زیر زمینی آن (ساقه های زیرزمینی) سالم باقی مانده و در بهار بعد جوانه های تازه می دهند که از آنها شاخه های تازه روئیده و رشد می کنند.
این شاخه ها در همان سال میوه نمی دهند و تنها در سال بعد به میوه می نشینند. بنابراین بعد از هر بار یخ زدگی گیاه باید انتظار یک سال بی میوه ماندن را داشت.
تمشک در مناطق گرم و خشک در اثر گرمای شدید بخصوص کمبود رطوبت بشدت صدمه می بیند در مناطق پر باران آنرا در زمینهای نسبتاً بلند و مرتفع یا در زمینهای شیب دار می کارند در زمینهای پست و پرباران شرط موفقیت ایجاد یک زهکشی صحیح و برنامه ریزی شده است تا آب نتواند در آن جمع شود.
بوته های تمشک به خشکی خاک حساس اند. خاک آنها باید دائماً مرطوب باشد ولی خیس بودنش را هم نمی توانند تحمل کنند زیرا خاکهای خیس و لجن زار در مدت نسبتاً زیاد باعث خفه شدن ریشه هایش گشته و گیاه را از بین می برد. کمبود رطوبت خاک می تواند محصول تمشک را تا نصف حتی تا یک سوم تقلیل دهد.
در مناطق کم باران یا خشک آبیاری از ضروریات است .در مناطق نسبتاً خشک بوته های تمشک را معمولاً حدود 8 بار در سال آبیاری می کنند تاگیاه بتواند محصول زیاد تولید کند .
تمشک گیاهی است که در هر نوع زمین رشد کرده و میوه می دهد در صورت مساعد بودن آب و هوا هم در زمینهای سنگلاخی کم عمق و هم در زمینهای عمیق کاشته شده و محصول بدهد. بهترین خاک برای رشد بوته های تمشک خاکهای شنی – رسی است که عمق زیاد مثلاً 2 متر یا بیشتر داشته باشند چون در چنین خاکهایی ریشه ها قادرند رشد زیادتر پیدا کرده و ریشه های جانبی زیادتر بدهند.
کاشت نهال تمشک می تواند در پائیز و پس از زرد شدن و ریختن برگهای آن انجام گیرد. البته به شرطی که زمین را از قبل برای این کار اماده کرده باشند و همچنین به شرطی که نهال در جریان بهار و تابستان خوب رشد کرده و تا اوایل پائیز کاملاً رسیده و تقریباً چوبی شده باشد. بهترین زمان کاشت نهالهای تمشک اول بهار می باشد .
کاشت بهاره به باغدار فرصت می دهد که در جریان پائیز و زمستان کودپاشی، شخم و چاله کنی را به خوبی انجام داده و زمین در اول بهار آماده کاشت نهال ها باشد.
هرس و مبارزه با بیماریها و آفات از مراقبتهای لازم می باشد. در روزها و ماههای اول پس از کاشت باید به کمک هرس به شاخه های آن فرم داد بطوریکه راهنمائی آنها بر روی داربست سیمی امکان پذیر شود.
زمان برداشت میوه های تمشک در آب و هوای مختلف و در ارتفاعات متفاوت فرق می کند. تمشک میوه ای است که پس از برداشت زود فاسد میشود بخصوص اگر در مراحل دوم وسوم آنرا چیده باشند لذا باید بین زمان چیدن و وقت مصرف فاصله ای کوتاه باشد.
در زیر به چند مورد از خواص دارویی و درمانی میوه تمشک اشاره می کنیم:
• تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
• تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
• تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
• تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
• برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
بذر تمشک بدون خار
تمشک بدون خار در آذربایجان و ارمنستان به وفور یافت می شود البته در گیلان نیز یک رقم با میوه های کوچکی تولید می کند متفاوت است . تمشک بدون خار دارای میوه های درشت نزدیک به بلک بری است و تا 5 متر رشد می کند..
بذر تمشک سیاه خاردار
تمشک سیاه خار دار بومی ترکیه است . میوه های درشتی تولید میکند . این درختان بومی مناطق سردسیر و معتدل میباشد . ..
بذر تمشک وحشی (Red raspberry)
تمشک میوه خوراکی بسیاری از گونه های گیاهی در جنس Rubus از خانواده گل رز است که بیشتر آنها در زیرشاخه Idaeobatus است. این نام در مورد خود این گیاهان نیز صدق می کند. تمشک چند ساله با ساقه های چوبی است..
بذر تمشک گیلاسی ویتنامی
بذر تمشک گیلاسی ویتنامی گیاه رونده که با میوه های سیاه و تیره . که برگ ها و میوه آن شیرین و خوراکی هستن مناطق گرم و مرطوب را می پسندن..
بذر واین بری تمشک قطبی
این نوع تمشک دز اسکاندیناوی میروید و میوه های کشیده تر تیره تر نسبت به رازبری و بلکبری دارید . طعمی خاص و عطری شبیه به وانیل این نوع تمشک را بسیار خاص تر از واریته های دیگر میسازد..