نهال لیچی غول آسا پیوندی

نهال لیچی غول آسا پیوندی

0 نظر سفارش (0)
1,500,000تومان
کد محصول: ویتنامی - ویتنام - ارسال بعد از 3 هفته
موجودی: در انبار
تعداد بازدید 11 بازدید

توضیحات محصول

لیچی

این گیاه بومی جنوب چین بوده و در اواخر قرن هفدهم به هند وارد شده. چین و هند رتبه های اول و دوم تولید لیچی را داشته و تایوان و آمریکا در رتبه بعدی قرار دارند. لیچی در ابتدا یک میوه جنگلی بود اما کم کم مردم جنوب چین و کشورهای حوزه شبه قاره هند شروع به کشت آن کردند و باغ های لیچی به وجود آمد که هم مکانی زیبا برای تفریح بود و هم مکانی برای چیدن و صادرات این میوه منحصر به فرد. امروزه نیز این میوه استوایی در کشورهای تایلند، فلیپین، هند، آفریقای جنوبی، آمریکا، نیوزیلند، ژاپن، استرالیا و پاکستان کشت می شود اما خاستگاه نوع مرغوب آن شبه قاره هند به ویژه پاکستان است.
درخت لیچی دارای میوه ای بسیار لذیذ و خوشمزه است که در ایران کمتر از دیگر کشور ها یافت می شود.
خصوصیات گیاهشناسی:
لیچی درختی است مخصوص مناطق حاره، برگ‌های آن پهن بیضی، از دو طرف باریک و نوک تیز و موجی است. گل های آن کوچک، میوه آن قرمز در ابعاد یک سیب است که از آن نوشیدنی معطر و لذیذی تهیه می کنند. پوست میوه آن سرخ و چرم مانند و تیغ تیغی و شبیه به توت فرنگی است.
میوه لیچی از نوع شفت بوده و اجزای آن شامل پوست میوه (اگزوکارپ) و گوشت میوه (مزوکارپ) و اندوکارپ بوده که درون اندوکارپ یک بذر وجود دارد. پوست میوه ضخیم، ترد و نسبتاً نرم بوده و رنگ آن برحسب رقم به طور یکنواخت تیره و یا صورتی می باشد و برجستگی هایی به شکل دکمه پهن روی پوست وجود دارد. قسمت گوشتی میوه لیچی آریل نام دارد و به رنگ سفید، آبدار، نیمه شفاف و ژلاتینی بوده و از بذر جدا می باشد.
 
شرایط محیط رشد:
لیچی از گیاهان مناطق نیمه گرمسیری بوده و گلدهی و میوه دهی آن زمانی افزایش می یابد که این گیاه در زمستان تحت تأثیر یک دوره خشکی و یا هوای خنک قرار بگیرد و این شرایط در مناطق نیمه گرمسیر فراهم می شود.
رشد این درخت کند بوده و 6سال پس از کاشت تولید میوه می کند و به باردهی می رسد. بنابراین می توان در باغات لیچی از سبزی های خانواده بقولات و یا گونه های سایه دوست استفاده کرد که اینکار باعث ایجاد درآمد سالیانه برای باغدار و همچنین حاصلخیری خاک خواهد شد. از درختان پاپایا و آناناس هم می توان به عنوان درخت پر کننده برای لیچی استفاده کرد.
 
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
هر 100 گرم وزن میوه حدود 66 کیلوکالری انرژی، 16.53 گرم کربوهیدرات، 15.23 گرم قند، 1.3 گرم فیبر، 0.44 گرم چربی، 0.83 گرم پروتئین، 1% تیامین، 4% ریبوفلاوین، 4% نیاسین، 8% ویتامین ب 6، 4% اسیدفولیک، 119% (71.5 میلیگرم) ویتامین ث، 1% کلسیم، 1% آهن، 3% منیزیم، 3% منگنز، 4% فسفر، 4% پتاسیم و 1% سدیم و روی دارد. 
 
این میوه برای درمان بیماری های معده و هضم غذا بسیار مفید است.
-     در موارد بزرگ شدن غدد و تومورها تجويز می شود.
-     از ميوه و برگ درخت برای معالجه گزش جانوارن سمی استفاده می شود.
-     دانه آن تشنگی را تسكين می دهد.
-     دانه آن اثر خنك كنندگی و قابض و مسكن درد دارد.
-     دانه آن برای معالجه آماس بيضه مفيد می باشد.
-    جوشانده ی گل و پوست درخت و ريشه آن برای غرغره و التيام زخم مفيد می باشد.
-      در هند و چين دانه و ميوه آن را برای تسكين سرفه می خورند.
 
انواع پرندگان، زنبورها و خفاش ها علاقه زیادی به خوردن لیچی دارند به همین علت صاحبان باغ ها مجبورند شبانه روز از درختان لیچی محافظت کنند.
تکثیر:
ازدیاد لیچی از طریق بذر به علت تفرق صفات، دوره نونهالی بالا (6سال) و کیفیت پایین میوه توصیه نمی شود. روش تجاری ازیاد آن خوابانیدن هوایی بوده و بهترین زمان انجام این روش در خرداد ماه می باشد که برای بهبود ریشه زایی می توان از IBA استفاده کرد.

هیچ نظری برای این محصول وجود ندارد.

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی
آیتمی برای نمایش وجود ندارد!