نهال فی جوا (فیجی) Feijoa Sellowiana

نهال فی جوا (فیجی) Feijoa Sellowiana

0 نظر سفارش (2)
55,000تومان
کد محصول: اروگوئه
موجودی: در انبار
تعداد بازدید 18 بازدید

توضیحات محصول

فی جوآ بدلیل گل های قرمز و جذاب به عنوان گیاه زینتی و پرچین مقاوم به باد نیز مورد استفاده قرار می گیرد. میوه ها حاوی میان بر گوشتی و آبدار بوده و بسیار معطر می باشند.

نهال فی جوآ یكی از میوه های نیمه گرمسیری است كه از طریق جمهوری آذربایجان وارد شمال ایران شده است و قرار بود به علت ارزش غذایی مناسب و برخورداری از انواع ویتامین ها، جایگزین مركبات شود.
 

این میوه سبزرنگ كه تقریباً به اندازه كیوی است، مانند كیوی بعد از كندن پوست آن به طور كامل قابل استفاده و خوراكی است.

نهال فی جوا یک درختچه تک پایه و همیشه سبز با رشدی آرام است که می تواند به ارتفاع و پهنای ۴٫۵ متر برسد. این میوه که در آمریكای جنوبی به صورت طبیعی می روید.در مناطق شمالی ایران از آستارا تا بهشهر از رشد محسوسی برخوردار بوده و از سال ۱۳۵۱ در مناطقی از نوار ساحلی دریای خزر در استان گیلان تا محمودآباد مازندران كشت شده است.

نهال فیجوا نسبت به مرکبات به سرماحساسیت کمتری دارد وتا دمای ۱۰- درجه سانتیگراد را تحمل می کند و نسبت به نهال کیوی متحمل تراست.

نهال فی جوآ را میتوان در مناطق معتدله تا گرمسیری کشت و پرورش داد.

فی جوا، میوه‏ای حساس خوش طعم اما ناشناخته
(اعجاز بزرگ طبیعت در اندازه‏های كوچك یك میوه) 

 

گل دهی و برداشت میوه فی جوا

درختچه فی جوآ از سال سوم تا پنجم به بار می نشیند و در سال نهم پرمحصول می شود.

در كشورهای زلاندنو و استرالیا به این میوه اهمیت زیادی داده می‏شود. در استرالیا عملكرد این میوه سقف ۲۵ تن در هكتار رسیده است ولی برداشت این محصول در حال حاضر در شمال ایران در حدود ۱۰ تن در هكتار است.

فصل گلدهی اواخراردیبهشت تا خرداد ماه است واواخر مهر میوه می رسد. برداشت میوه درچندین نوبت ودرحدود ۱-۲ ماه صورت می گیرد.
 

خرید نهال فیجوا میوه گلدانی

میوه فی جوا در پاییز می رسد میوه سبز رنگ و بیضی شکل و تقریباً به اندازه یک تخم مرغ است . طعم میوه شیرین و دارای بوی قوی و متمایزی است. این میوه غنی از ترکیبات ید محلول در آب است از این روی برای افرادی که با کمبود این عنصر مواجه اند منبع بسیار مناسبی می باشد . گوشت آن آبدار می باشد علاوه بر خام خوری در تهیه سالاد و مربا و کمپوت کاربرد دارد. همچنین از میوه در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

میوه فیجوا در بازارهای محلی؛ با قیمت هر کیلوگرم ۸ الی ۱۰ هزار تومان بفروش می رسد.
گلها دو جنسی ، در حدود ۴ سانتی متر عرض به صورت تکی یا در خوشه ،  گلبرگها شیرین  ، ترد و خوشمزه  با طعم آب نبات که مصرف تازه خوری دارد. گرده افشانی به وسیله حشرات ، خصوصاً زنبور عسل صورت می گیرد . البته پرندگان نیز نقش دارند . در صورتی که گرده افشانی با دست انجام گیرد موفقیت صد در صد است.
 

خواص دارویی میوه فی جوآ

یكی از ویژگیهای بسیار خوب این میوه خاصیت دارویی آن است به گونه ‏ای كه با خوردن هر یكصد گرم فی جو آصد میلی گرم ید جذب بدن می‏شود به همین خاطر برای كسانی كه از كمبود ید رنج می‏برند میوه مفیدی است، در عین حال فی جوا حاوی املاح و ویتامین‏ های گوناگون می‏باشند بویژه بیش از دیگر میوه‏ها از ویتامین E قند و مواد نافع برای ارگانیزم بدن انسان برخوردار است.
 

از میوه فی جوآ در شوروی به عنوان دارو برای درمان بیماری های تیروئیدی،تصلب شرائین ، ورم كلیه ولگنچه، اختلالات مربوط به قلب و رگ های خونی ااختلالات مربوط به معده و روده استفاده می شود. میوه آن حتی قبل از این که به طور کامل برسد یک عطر غلیظ را متصاعد می کند.

مشکل اصلی میوه نهال  فی جوآ

مشکل اصلی این میوه کشت و تولید است که به محض رسیدن مثل توت از درخت می ریزد.
بنابراین باید فوراً آن را از درخت چید. ازجمله معایب دیگر این میوه آن است که خاصیت انبارکردن ندارد و پیداشدن لکه هایی بر روی این میوه ها با گذشت چند روز از برداشت آن موجب می شود تا به یک میوه فاقد صرفه اقتصادی تبدیل شده و در نتیجه باغداران از کاشت آن استقبال کمتری به عمل آورند.

باردهی ضعیف معمولاً نتیجه گرده افشانی ناكافی است. گیاه فی جوا در حال حاضر در بسیاری از كشورهای جهان كاشت می‏شود و در استرالیا به میوه سال دوهزار شهرت دارد.
 

شناسنامه فی جوآ
(Feijoa Sellowinan)

نام متداول: فی جوآ، Guavasteen , Pineapple Gauava

سازگاری نهال فی جوآ

زمستان های سرد و تابستان های معتدل را ترجیح می دهد (۵/۲۶ تا ۵/۳۲ درجه سانتیگراد)، و عموما با مناطقی كه دمای آن ها بالای ۱۰-  درجه سانتیگراد باقی می مانند، سازگار است. گل دهی در مناطقی كه دوره سرمایی كمتر از ۵۰ ساعت دارند، ضعیف است.
طعم میوه در نواحی سرد بسیار بهتر از نواحی گرم است.

عادت رشدی نهال فی جوآ

علاوه بر میوه ای که این درخت فراهم می کند، این درختچه ها درحالتی که دوتایی می شوند، شبیه یک باغ زیبا به نظر می رسند.
وقتی نهال های کاشته شده به یکدیگر نزدیک می شوند، درختچه ها، پرچین زیبا، یک صفحه یا یک بادشکن می سازند. علاوه بر این می توان به وسیله یک یا چند تنه شاخه های فی جوآ را به شکل یک درخت درآورد که بلندی آن به ۶ تا ۵/۷ متر برسد.
 

خاک و PH مورد نیاز نهال فی جوآ 

۶٫۵ – ۶٫۱ (اسید ملایم) الی
۷٫۵ – ۶٫۶ (خنثی)

آبدهی منظم و نیاز به خاک همواره مرطوب ؛ اجازه ندهید بین آبیار خاک خشک شود.

سیستم ریشه قوی است و تقریبا در هر نوع خاک زنده خواهد ماند، اما ایده آل؛ خاک های حاصلخیز سنگین با قابلیت حفظ رطوبت برای مدت طولانی . برای مثال خاک رس لوم

 

هیچ نظری برای این محصول وجود ندارد.

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی
آیتمی برای نمایش وجود ندارد!