طریقه پرورش سیب زمینی شیرین
زیبایی گیاه سیب زمینی شیرین را نمی توان انکار کرد ،یا در یک باغ یا در یک گلدان کاشته شود . و نکات مثبت به همین جا ختم نمی شود. وقتی صحبت از فواید سلامتی می شود ، ارزش قابل توجهی سیب زمینی شیرین در رژیم غذایی ثابت شده است. آنها مملو از ویتامین ها ، مواد معدنی ، فیبر و عناصر غذایی گیاهی هستند که می توانند ذهن و بدن شما را تقویت کنند.
اگر در مورد پرورش آنها به تنهایی کنجکاو هستید ، به خاطر داشته باشید که آنها بهترین رشد را در باغ ها افتابی خواهند داشت.آنها حتی می توانند به عنوان یک گیاه پوششی زمینی موقت عمل کنند و یا به عنوان یک گیاه خانگی باشند. در یک پاسیو و گلدان نسبتا بزرگ میتوانید انرا پرورش دهید و در پاییز از ریشه های ان که به صورت سیب زمینی نمایان میشود استفاده کنید
این محصول با هوای گرم در سراسر جهان رشد می کند ، از مناطق گرمسیری گرفته تا آب و هوای معتدل. گوشت به دو صورت مرطوب یا خشک طبقه بندی می شود. انواع مرطوب و نارنجی عمیق (که گاهی اوقات یام نامیده می شوند) محبوبیت بیشتری در باغبانان خانگی دارد.سیب زمینی شیرین نیز بسیار مغذی و همه کاره است. هر ریشه گوشتی همراه با بسیاری از مواد معدنی مهم سرشار از ویتامین های A و C است. از آنها به صورت خام ، آب پز یا پخته شده در سوپ ، مخلوط شیرینی ، دسر ، نان یا سرخ کردنی استفاده کنید
برای ایجاد محیطی مناسب ، برجستگی های بلند ، عریض و با ارتفاع 10 اینچ با فاصله 3½ فوت از یکدیگر ایجاد کنید. (یک ردیف 10 فوت 8 تا 10 پوند سیب زمینی تولید می کند.)
در کود فراوان کمپوست کار کنید و از کودهای غنی ازتاستفاده کنید در شمال ، ردیفهای برجسته را با پلاستیک سیاه بپوشانید تا خاک گرم شود و رشد قوی داشته باشد.
(سیب زمینی شیرین خریداری شده در فروشگاه اغلب برای جلوگیری از جوانه زدن واکس زده می شود). برای کاشت سال آینده چند ریشه از محصول خود استفاده کنید
حدود شش هفته قبل از زمان كاشتن سیب زمینی شیرین در فضای باز منطقه ، ریشه ها را در یك جعبه ماسه مرطوب ، خاک اره یا برگ های خرد شده در یك نقطه گرم (75 تا 80 درجه) قرار دهید. شاخه ها جوانه می زنند و وقتی به 6 تا 9 اینچ می رسند ، ریشه را قطع کنید. یک اینچ از شاخه ها رو دور بیندازید ، زیرا آنهاگاهی بیماری را در خود نگه می دارند
سیب زمینی شیرین 90 تا 170 روزه بالغ می شود و بسیار حساس به سرما است. بعد از گرم شدن خاک سه تا چهار هفته پس از آخرین سرما در آفتاب کامل بکارید. سوراخ هایی به عمق 6 اینچ و فاصله 12 اینچ ایجاد کنید. لغزش ها را تا بالای برگ ها دفن کنید ، خاک را به آرامی اما محکم به پایین فشار دهید و خوب آب دهید.
از پلاستیک سیاه در اطراف گیاه برای حذف علف های هرز استفاده کنید ، رطوبت را حفظ کرده و خاک را برای رشد ریشه سست نگه دارید. گهگاه ساقه های رونده بلندتر را بلند کنید تا از ریشه زدن آنها در مفاصل طولانی جلوگیری کند ، در غیر اینصورت آنها انرژی خود را برای تشکیل غده های کم اندازه در هر منطقه ریشه دار به جای رسیدن محصول اصلی در پایه گیاه ، صرف می کنندو سیب زمینی های بی نهایت و تماما کوچو تولید میکنند
اگر هوا خشک است ، هفته ای 1 اینچ آب تأمین کنید تا دو هفته قبل از برداشت ، سپس بگذارید خاک کمی خشک شود. زیاد آب ندهید ،چون می توانند پوسیده شوند.
می توانید به محض شروع زرد شدن برگ ها محصول را برداشت کنید ،یخ زدگی باعث پوسیدگی سیب زمینی ها میشود . پس بهتر است در پاییز برداشت شوند